Utökning i familjen

Yulia i Arboga

Yulia i Arboga

Den 6 februari blev det tillökning i familjen. Då var jag och hämtade Yulia, en liten Neva Masquerade katt i Arboga. Jag hade varit och sett henne helgen innan så jag visste redan vad det var jag skulle hämta.

När vi kom hem kollade hon först kattlådan innan hon försvann bakom fotöljen i vardagsrummet. Hon alternerade mellan att ligga där och bakom soffan. Ställde fram lite mat i vardagsrummet och såg att hon varit där med nosen, men det gick inte att se om hon ätit något. Med jämna mellanrum så pep hon också och ropade på mamma.

Yulia och Marcus

Yulia och Marcus

Nästa dag såg jag att hon använt lådan men inte att hon ätit något. På eftermiddagen kom Kristina och Marcus på besök och då kom hon fram och gosade lite. Hade dock inte sett att hon ätit något trots att hon fått färsk mat i skålarna. På kvällen såg jag att hon började se svagare ut och paniken började gripa in. Efter några SMS med Marie, uppfödaren, blev det handmatning med ett annat märke på våtmaten i stället för det som hon rekommenderat. Började med att stoppa ett finger i såsen som hon fick slicka på. Sedan var det några småbitar som jag höll fram så att hon kunde slicka i sig dessa. Plötsligt var det som om hon kom på att mat var något gott och hon slängde sig över matskålen och åt själv. När hon var mätt hoppade hon in bakom soffan igen och jag ställde ner skålen bredvid soffan igen. Lite senare på kvällen var våtmaten borta och hade varit på torrfodret också. På natten pep hon fortfarande och saknade mamma.

Yulia på språng

Yulia på språng

Måndagmorgon och nu var det full fart. Nu var det inte problem att äta längre utan det problemet var helt borta. Hon var dock fortfarande lite försiktig när hon smög runt. På tisdagen när jag kom hem så var det dock inte problem att få henne komma och gosa lite.

Yulia i hängmattan

Yulia i hängmattan

Onsdag och nu var jag orolig att hon inte pipit under natten. När jag kom ner så var det dock något problem och hon hade istället klättrat högst upp på klösträdet i hängmattan. Hon håller sig sedan i huvudsak på bottenvåningen även om hon går uppför trappan någon gång och använder vattenfontänen där.

Torsdag och nu ligger hon i hängmattan igen men gillar när man kommer och kliar henne bakom öronen.

Lämna ett svar